Iris за себе си

Моята снимка
La Habana, Cuba
Откъснах всичките "не ме обича" листенца. От днес всички маргаритки ще казват само, че ме обича. От сега нататък никой няма да прекрачва прага ми, ако няма намерение да ме заобича. И въобще да не губи време да ми се представя, ако смята да му ставам безразлична. Като порасна ще стана Голяма Принцеса! Всички лица и случки от блога са полуизмислени :)
Целувки от Iris Heresy 

петък, 22 май 2009 г.

Порно + ракия

Ето тук ще ви изненадам. Преди малко сис събуди отдавна забравен спомен в музикален формат. Това е едно класическо парче от времето, когато с Таня си правехме хоум партита, за фон на които вървеше порно, а ние съсредоточено пиехме концентрат ракия. Тя давеше мъка по гаджето в казармата, а моето участие си беше от чиста любов към ракията (и порното). Това всичко - преди около 100 години. Все още се намират живи свидетели, които да припомнят, че и аз някога съм пиела. При това по много и все твърдо. 
И Таня също се опитва да заличи този период от живота си и в момента се представя за примерна майка. Аз обаче съм обещала, че ще разкажа всичко на дъщеря й, горе-долу когато стане в трета група на детската градина, че да има какво да разказва на учителките там. Така или иначе отговорността за сексуалното образование на Ема е отредена на мен.
Хайде сега, поздрав за всички с това кръшно маане. Обърнете внимание на хореографията, изумителна е, вземайте пример!


Махмурлук


Снощи беше много гот в 3 уши. Пак джаз парти правиха нашите хора...не мога да им запомня диджейските имена, но са фотографи. Неочаквано (за мен, понеже никога не дочитам флайърите докрай) попя една никак нелоша група с вокалистка с бухната оранжева коса (абе май не й беше такъв цветът, но със сигурност беше със зелен клин).
Сигурно ще останете силно изненадани като разберете, че съм била с Яни и Ивета там. Ммммдааа, някакъв прецедент инцидентен:)) По някое време се появи и Росен, който тъкмо беше гледал "Ревизорът" на Гогол по препоръка на един от актьорите в постановката. С въпросния се запознал миналата седмица на снимките на новата реклама на...един народен и летен алкохол, на който за пореден сезон символ ще е поп-фолк хубавелка(?). Росене, Росене, за урок да ти е! Не можеш доверие да имаш на актьори, които подпират протагонистките цици докато люскат високоградусни шотчета (и всичко тва някъде по плажа). Лично за себе си през изминалата седмица се убедих, че не само руските класици, но и съвременници не ме тъчват. (Тази седмица с лит дружината четем "Духless", чието най-добро попадение е още в заглавието и след него можеш да спреш да четеш).
По-късно дойдоха Сашо и Шинчето (дали дойдоха заедно или последователно?). Шинчето (а как всъщност е истинското му име? не ми казвайте, няма да запомня) беше с една обещаващо карирана риза на червени и бели квадрати, която моментално събуди у мен желание за пикник. Накрая като последен щрих на картината се появи и Никсъна. Също с карирана риза, но не тъй обещаваща и доста повече от трицветна. Но пък обувките му много ми харесаха. За съжаление ги видях чак накрая.
Какво се случи вечерта: Яни и Ивета се напиха; Росен ми подари една много готина рекламна крушка, от онези, които светват, когато ти дойде идея. стисках си я цяла вечер в ръка, за да не ми се счупи в чантата, накрая обаче като ходихме да пишкаме с Ивета я дадох на Росен да я подържи и си я забравих в него. той обеща да ми я опакова с панделка и следващия път като се видим да ми я подари пак, вече по-официално; пак той ми предложи да се включа в един комикс-проект, което аз веднагически приех; Яни и Никсъна основаха фотографски клуб; с Ивета решихме да ходим за риба; не си казах нито една дума с Шинчето; ухапах Никсъна по врата; после ухапах и Сашо, ама по ръката; тези последните действия, защото Сашо и Никсъна дразнеха Яни, а Ивета като се напие е голям подстрекател; накрая Яни ухапа мен по заповед на Сашо и сега имам синка на ръката и ме боли; гледахме неми филми. И всичко това на джазов саундтрак.
А ето го сега и въпроса за вечерта: редно ли е другите да пият 100 алкохола, а аз да се плюнча цяла вечер на чаша бяла вино, при това разредено със сода, и на следващата сутрин махмурлукът на останалите събирателно да кънти в моята глава? (този ми е риторичен и друг път съм го задавала)

сряда, 20 май 2009 г.

Поздрав за сис :)))

Чуждите


Аз съм дете. На 4 години. Не повече. Крия нещо различно от тайно изядени сополи: нощем се промъквам в детските стаи и си играя с чужди играчки. Нямам свои, нито една. Нямам плюшено мече, с което да се сгуша под завивките и да заспя. Нямам кукла барби, която да събличам. Нямам и конструктор, с който да построя утопичния си свят. 
Аз съм жена. На 24 години. Не по-малко. Крия нещо повече от няколко излишни килограма тегло. Нощем с котешки стъпки се прокрадвам в чуждите спални и си играя там. Драскам, мъркам и извивам гръб назад. После равнозначно ловко и нямо се изчезвам по пътя на обратно. И съвестта ми е безчувствена към пораженията зад гърба й. Или наопаки.