Iris за себе си

Моята снимка
La Habana, Cuba
Откъснах всичките "не ме обича" листенца. От днес всички маргаритки ще казват само, че ме обича. От сега нататък никой няма да прекрачва прага ми, ако няма намерение да ме заобича. И въобще да не губи време да ми се представя, ако смята да му ставам безразлична. Като порасна ще стана Голяма Принцеса! Всички лица и случки от блога са полуизмислени :)
Целувки от Iris Heresy 

четвъртък, 20 януари 2011 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА ДИПЛОМАНТКА: ДЕН 5+6

Идеализъм vs Скоростта на времето. Как да реша това неравенство така, че накрая аз да изляза победител?
Днес започнах курс за пречистване. Научих следните техники: клизма, повръщане и синусови промивки. Силно се надявам приложно да се окажат по-приятни, отколкото звучат. Обаче след месец трябва да съм станала супер красивата. Като за пред дипломантска комисия.
Сутринта изгледах Златните глобуси. Glee е готин сериал, но Modern family е далеч преди него (в личната ми класация) и останах доста разочарована, че беше с малко номинации и нищо не получи. Разни други непознати за мен шоута взеха призове. Вече съм свалила няколко от тях за промо. Но иначе, ето този чакам да пуснат:


вторник, 18 януари 2011 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА ДИПЛОМАНТКА: ДЕН 4

Йога, грейпфрут с мед - така завършва денят ми. Едно спокойствие пропълзява под кожата. Мислите ми започват да се завръщат по-ясни и концентрирани от винаги. Тази вечер сънят идва навреме. Заспивам след чай с лимон, докато гледам това

понеделник, 17 януари 2011 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА ДИПЛОМАНТКА: ДЕН 3.0

Всички сме чели онези черни стастики, според които в понеделник се случват най-много инфаркти, инсулти, нервни кризи, пристъпи на агресия и други асоциални прояви. В този ден нивото на стреса е най-високо, а на хормоните на щастието - някъде към нулата. За да си наваксат, хората се тъпчат с шоколад. Следователно, понеделниците изобилстват и на нещастни преяли дебелаци.
Преди време майка ми, която е много умен и практичен човек, реши генерално този проблем като изтри всички понеделници от календара. Оттогава седмицата в нашето семейство започва винаги от вторник. Както и да го разглеждам, днес си беше традиционен нулев ден.
Денят в 30 секунди: отново проспах сутрешния блок на бтв, нова, бнт и на всички знайни и незнай кабеларки, които имат такива. получих изключително важната информация от един служител в мтел, че системата им е в постоянен срив и само от време на време работи. попаднах на продавач в магазин за компютри, който разбира от такива по-малко от мен (това ниво наистина мноооого трудно се постига). след като посветих незнайкото в проблема ми с блутута, той чистосърдечно и мигновено си призна, че няма идея за какво му говоря, но за да излезе от неловката ситуация ме попита дали ползвам софтуер на Nokia с устройството. аз веднага се заинтересувах дали това би помогнало на моя Samsung да преодолее комуникационните препятствия. разговорът рязко приключи.
след вечерната йога ми стана ясно, че срокът на годност на дясното ми коляно застрашително е наближил. утре ще ходя при Косьо, който щял да ми го ремонтира.
Снощи Никола, който ми е братовчед и на всичко отгоре е в сесия, ми даде много мъдър съвет: напиши, каза, някаква глупост там за начало, че да не ти стои празен листа да те плаши. След това продължихме, все едно нищо не е станало, да си разменяме линкове по скайпа докато той симулира учене, а аз - академично писане. Но днес отворих смело празния уърд и начатках с големи букви заглавието на дипломната. Почна се, връщане назад няма!
А, за малко да забравя! Днес звуча така:

неделя, 16 януари 2011 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА ДИПЛОМАНТКА: ДЕН 2

Неделята е разположена в друга пространствено-времева система спрямо останалите дни от седмицата. Не знам дали сте забелязали, но масово неделните дни започват от обяд, изключвайки директно сутрешния часови пояс. Следователно, това е най-краткият ден в седмицата. Лицата, случките и събитията, участващи в него рядко са такива, каквито изглеждат.
В подкрепа на гореизложеното твърдение, моята неделя започна в 11:50. За да запазя обективността на разказа, ще отбележа алармата на телефона от 9:35, която завърши с падане от леглото и нараняване на излязлото от употреба преди 2 седмици дясно коляно. За щастие, екранът на компютъра, получил ритник по време на инцидента, се размина без сериозни физически и технически наранявания.
Денят премина в духа на абстрактно планирани срещи и наполовина изпълнени задачи. В момента стомахът ми изпитва тягостното чувство на кривота, предизвикано от чисто дизайнерското ми решение да закускообядовечерям наведнъж. Мисля, че следващият път, когато реша да ям ще е чак към сряда.