Iris за себе си

Моята снимка
La Habana, Cuba
Откъснах всичките "не ме обича" листенца. От днес всички маргаритки ще казват само, че ме обича. От сега нататък никой няма да прекрачва прага ми, ако няма намерение да ме заобича. И въобще да не губи време да ми се представя, ако смята да му ставам безразлична. Като порасна ще стана Голяма Принцеса! Всички лица и случки от блога са полуизмислени :)
Целувки от Iris Heresy 

събота, 15 януари 2011 г.

ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА ДИПЛОМАНТКА: ДЕН 1

Откакто се оттеглих от светския живот, за да пиша дипломна работа, мигом излекувах хроничното си безсъние. През годините съм пробвала различни видове приспивателни. Някои от тях хомеопатични, други синтетични, трети - смесени с алкохол. Но никое от тях не може да надмине ефекта на празната уърдовска страница с мигащ в очакване маркер. Достатъчно е само да кликна два пъти върху дипломния файл и клепачите ми започват да натежават до невъзможност, без значение кое време на денонощието е.
Днес денят ми започна в ранният предиобеден единайсти час. Към 12 вече бях заела общоприетата за будно състояние вертикална позиция на тялото и пиех кафе. Към 13ч. сутрешната ми свежест беше започнала да повяхва и се появиха първите мазни кичури в косата ми. Към 15ч. ми стана ясно, че пролетното време навън е далеч по-подходящо за разходка, отколкото за писане на дипломни работи.
Излязох с идеята да звънна на един приятел да пием кафе. Но точно тогава видях сергия с лемони. Купих си три и забравих за приятеля. След това реших проблема с преноса на данни (егати колко сложно го казах, все едно знам кво означава) от телефона към компютъра (и обратно) като си взех някакво устройство. Сега имам проблем с устройството.
Купих си лак за нокти, който в последствие се оказа, че е подходящ за основа или дори за топ, но за соло хич не го бива. Заедно със съня, пребоядисването на нокти е много ползотворна дейност, която горещо препоръчвам на всички бъдещи дипломанти, без оглед на пол и възраст.
Утре съм се уговорила да пия кафе с този приятел, който забравих заради лемоните и да обядвам китайско с един случаен непознат, който ме заговори днес във фейсбук. Мисля, че не е нужно да обяснявам, че неделята е неподходящ ден да започнеш да пишеш дипломна работа, понеже е краят на седмицата. (Тук редакторът ми прави бележка, че всъщност било нужно да се дават обяснения) Добре де, обяснявам: неделята е неподходящ ден да започнеш да пишеш дипломна работа, понеже е краят на седмицата. А както е известно, началата са особена материя, която не бива да започваш от края.
За финал на днешния журнал, една сентенция, над която да поразсъждавате до понеделник: всяка добра дипломна работа започва с плодов пилинг на лицето.